Ελληνικά Αμύγδαλα παραγωγής από την Ακρόδρυα!

Ελληνικά Αμύγδαλα παραγωγής από την Ακρόδρυα!

Σε μια έκταση 600 στρεμμάτων κάτω από το όρος Παγγαίο, οι αμυγδαλιές Ακρόδρυα δίνουν μια από τις πιο εξαίρετες ποικιλίες της ελληνικής γης

Η Αμυγδαλιά αποτελεί το αγαπημένο καρποφόρο δέντρο που συναντάμε παντού στην ελληνική ύπαιθρο. Είναι ένα φυτό που παραδοσιακά συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης αλλά και την ελπίδα. Εκτός από τα πεντανόστιμα αμύγδαλα που μας δίνει και να απολαμβάνουμε ωμά ή ψημένα, οι αμυγδαλιές είναι διάσημες και για την υπέροχη ανθοφορία τους.

Κάθε χρόνο στα μέσα Ιανουαρίου, ξεπροβάλουν λευκά-ροζ λουλούδια πάνω στα γυμνά κλαδιά τους, πριν ακόμη ακόμα εμφανιστούν τα φύλλα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα απέραντης αισιοδοξίας και ομορφιάς μέσα στον χειμώνα. Η ανθισμένη αμυγδαλιά αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης στην ποίηση, το θέατρο και τις τέχνες.

Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, που φτάνει σε ύψος 4-10 μέτρων, με στενόμακρο φύλλωμα, οδοντωτό στις άκρες. Η αμυγδαλιά ζει για πολλές δεκαετίες, ενώ η παραγωγική της ζωή μπορεί να φτάσει και τα 50 χρόνια.

Οι καρποί της αμυγδαλιάς, τα αμύγδαλα, θεωρούνται από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς καθώς είναι πλούσια σε  πρωτεΐνες, βιταμίνες, λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ενώ περιέχουν επίσης μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Η αμυγδαλιά ανήκει στην ίδια οικογένεια με την καλλιέργεια ροδακινιάς, την καλλιέργεια δαμασκηνιάς, την καλλιέργεια βερικοκιάς και την καλλιέργεια κερασιάς.

Τα αμύγδαλα αποτελούν μια καλή πηγή:

  • φυτικών ινών
  • πρωτεϊνών
  • ασβεστίου σιδήρου
  • βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος
  • μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (ω-6 και ω-3 λιπαρά οξέα σε μικρότερη ποσότητα)
  • φλαβονοειδών (στην φλούδα)
  • φυτοστερολών

Τα ελληνικά αμύγδαλα παραγωγής Ακρόδρυα διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα τους και καλλιεργούνται σε εδάφη ελαφριάς ως μέσης μηχανικής σύστασης, με καλή αποστράγγιση και καλό αερισμό.

Image

© 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles

Τα προϊόντα Ακρόδρυα φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα απλό τηλεφώνημα!

Η εγγυημένη ποιότητα, η μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, καθώς και οι ασυναγώνιστες τιμές, είναι αυτά που κάνουν την βιοτεχνία ξηρών καρπών Ακρόδρυα πρώτη σε εμπιστοσύνη και με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο πελατών σε όλη την Ελλάδα.
Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ