Blackberries Σερβίας
Τα blackberries αποτελούν ένα από τα πιο γλυκά φρούτα του καλοκαιριού και εκτός από νόστιμα, η κατανάλωση τους είναι ωφέλιμη για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Τα blackberries περιέχουν βιταμίνες Α και C προστατεύοντας μας έτσι από παθήσεις της καρδιάς, ενώ βοηθούν στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο αναιμίας.
Επίσης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στη μείωση της χοληστερίνης, ενώ είναι πλούσια σε τανίνες, μια ουσία που βοηθά την καλή υγεία του δέρματος και την επούλωση των πληγών.
Ακόμη μια χούφτα blackberries μας δίνει σχεδόν το μισό της ημερήσιας ποσότητας σε μαγνήσιο που πρέπει να προσλαμβάνει ο οργανισμός μας, κάτι το οποίο βοηθά στη δομή των οστών.
Τέλος, τα blackberries περιέχουν φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των κυττάρων.
Οι καρποί των blackberries τρώγονται κυρίως ώμοι, αλλά λόγω της γεύσης και του αρώματος χρησιμοποιούνται και στην παραγωγή λικέρ, σιροπιών, μαρμελάδων, κρασιού, αλλά και ως πρόσθετο για άρωμα σε ξύδι. Από την άλλη, το αιθέριο έλαιο του προστίθεται ακόμα και σε σαμπουάν και καλλυντικά μπάνιου.
Προσοχή χρειάζεται από άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα και έλκος στομάχου, τα οποία δεν πρέπει να καταναλώνουν τα blackberries σε μεγάλες ποσότητες.