Οι καρποί της Γης μας!

Η ιστορία πίσω από την μάρκα "Ακρόδρυα"
Image

Η λέξη Ακρόδρυα προέρχεται από τις λέξεις άκρον και δρυς (δρυός άκρα). Στην πραγματικότητα αποτελούν όλα εκείνα τα δέντρα τα οποία φυτεύονται ή καλλιεργούνται μετά τη ζώνη του δρυός, η οποία είναι η χαμηλότερη των σασικών ειδών. Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα, τα ακρόδρυα χρονολογούνται εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια, μιας και απολιθώματα τους έχουν βρεθεί πολύ νωρίτερα και από την εμφάνιση του ανθρώπου.

Ο πρώτος ιστορικά επίσημος διαχωρισμός μεταξύ νωπών καρπών και ακροδρύων, έγινε από τον Δημόκριτο και τον Αριστοτέλη, ο οποίος αποκάλεσε τα ακροδρυα ‹‹οπώραι αι οποίαι έχουν τραχύ ή σκληρό το κέλυφος, όπως οι βάλανοι (βαλανίδια), τα κάστανακ.α.››. Οι ξηροί καρποί αποτέλεσαν για αιώνες και συνεχίζουν να αποτελούν μια εξαιρετική τροφή, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για έναν υγιή οργανισμό. Υπάρχει πληθώρα ερμηνειών για το ποιοι ακριβώς καρποί θεωρούνται ακρόδρυα, όμως επί το πλείστον ακρόδρυα θεωρούνται οι καρποί με ξυλώδες κέλυφος και εδώδιμη σάρκα.

Το όνομα Ακρόδρυα δεν επιλέχθηκε τυχαία ως βασικό Brand Name από την εταιρία Ν.Πολυχρονιάδης και ΣΙΑ Ο.Ε. Αποτελεί μια μοναδικά ιδανική περίπτωση όπου η ιστορία, η αξιοπιστία και η ποιότητα συναντούν την καινοτομία και τις σύγχρονες πρακτικές, πρεσβεύοντας τις αξίας μιας εταιρίας με όραμα να προσφέρει πάντα το καλύτερο. Επικοινωνήστε τώρα με εκπρόσωπο της εταιρίας στέλνοντας email στο info@akrodria.gr ή απλά καλώντας στο 2310 732340.

Image

© 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles

Τα προϊόντα Ακρόδρυα φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα απλό τηλεφώνημα!

Η εγγυημένη ποιότητα, η μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, καθώς και οι ασυναγώνιστες τιμές, είναι αυτά που κάνουν την βιοτεχνία ξηρών καρπών Ακρόδρυα πρώτη σε εμπιστοσύνη και με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο πελατών σε όλη την Ελλάδα.
Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ