Μπανάνα Τσιπς Φιλιππίνων
Η μπανάνα είναι ένα τροπικό φρούτο και πιστεύεται ότι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Παπούα Νέα Γουινέα. Η μπανάνα είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα γιατί παρέχει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, αλλά είναι πλούσια και σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και Ε οι οποίες επηρεάζουν την διάθεση και βοηθούν στη καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους.
Ακόμη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε σίδηρο, βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας, ενώ το κάλιο που περιέχει σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ενισχύει τη δύναμη εγκεφάλου βοηθώντας έτσι τους μαθητές να είναι πιο προσεκτικοί. Τέλος οι φυτικές της ίνες προστατεύουν από την δυσκοιλιότητα, ενώ ανακουφίζουν όσους έχουν καούρες.
Η μπανάνα καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορούνε να την κάνουμε τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη σε φέτες. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική, σε τούρτες, κέικ κ.α., ενώ τα φύλλα της επειδή είναι μεγάλα, εύκαμπτα και αδιάβροχα τα χρησιμοποιούν είτε σαν ομπρέλες, είτε για το τύλιγμα τροφών με σκοπό το μαγείρεμα ή την αποθήκευση.