Δαμάσκηνα Γλύκα Εισαγωγής
Από την αρχαιότητα ακόμα ήταν γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες των δαμάσκηνων, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη από τότε ακόμα, τεχνικών αποξήρανσης τους. Στις μέρες μας το γαλλικό ξερό δαμάσκηνο θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.
Αρχικά, τα δαμάσκηνα συμβάλλουν στη πρόσληψη διαιτητικών ινών και πολλών σημαντικών βιταμινών και μετάλλων οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.
Επιπλέον, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο παθήσεων του παχέος εντέρου.
Ακόμη, τα δαμάσκηνα, βοηθούν στη πέψη και παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δεν οδηγούν σε απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, άρα μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Είναι λοιπόν, ένα υγιεινό, θρεπτικό και γευστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Η εταιρία διαθέτει δαμάσκηνα (συμπύρηνα και απύρηνα) στα εξής μεγέθη : 20/30, 23/27, 27/32 και 30/40.