Πεστίλη ή Πέτσα Δαμάσκηνου
Η πεστίλη είναι το γλύκισμα που αποκαλούν τα μικρά παιδιά «γλώσσα». Προέρχεται από την ανατολική κουζίνα και προήρθε από την προσπάθεια των ανθρώπων να αξιοποιήσουν και να διατηρήσουν τα φρούτα που τους περίσσευαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γίνεται με φυσική αποξήρανση και αποθήκευση φρούτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού πλύνουμε τα φρούτα, αφαιρούμε το κουκούτσι και πολτοποιούμε την σάρκα. Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα με πάχος μέχρι 3 χιλ. στον ήλιο για να μπορέσει να στεγνώσει και να αφυδατωθεί. Όταν στεγνώσει, κόβουμε την πέτσα σε ότι μέγεθος θέλουμε. Αν κάποια φρούτα είναι ξινά μπορούμε να προσθέσουμε λίγη στέβια ή ζάχαρη.
Μπορεί να θεωρηθεί ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό σνακ εάν είναι από σκέτο φρούτο, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και να είναι ευεργετικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
H εταιρία διαθέτει δυο γεύσεις από πεστίλη: δαμάσκηνο.