Κίτρο Ταϋλάνδης
Το κίτρο είναι ο καρπός του δέντρου κιτριά, το οποίο ανήκει στα εσπεριδοειδή και θεωρείται ότι κατάγεται από την τη νοτιοανατολική Ασία. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αιθέριο λάδι, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή σε βιταμίνη C η οποία δρα ως αντιοξειδωτική και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν την υγιή πέψη και ως πολύ καλή πηγή καλίου βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην καλή υγεία των οστών.
Η φλούδα του κίτρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φαρμακοβιομηχανία και στη ζαχαροπλαστική. Το πόμελο μπορείτε να το καταναλώσετε σε σαλάτα φρούτων ή λαχανικών, να το προσθέσετε σε γιαούρτι ή να φτιάξετε νοστιμότατες μαρμελάδες. Το ζαχαρόπηκτο κίτρο χρησιμοποιείται στην παρασκευή παγωτού, σοκολάτας, κέικ κ.α.
Πρέπει όμως να προσέχετε όταν το χρησιμοποιείται γιατί όπως και τα άλλα εσπεριδοειδή, περιέχει στη φλούδα του συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα.
Η εταιρία διαθέτει δύο τύπους κίτρου : την φυσική και αυτήν που περιέχει χρώμα και είναι πράσινο.