Φουντουκόψιχα
Η φουντουκιά είναι ένα μικρό δέντρο, που κατάγεται από την Νότια Ευρώπη και την Τουρκία. Ο καρπός της, τα φουντούκια, έχει μεγάλη θρεπτική αξία κα μια ιδιαίτερη γλυκιά γεύση.
Τα φουντούκια έχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην μείωση της «κακής» χοληστερόλη με αποτέλεσμα την προστασία από διάφορες καρδιαγγειακές νόσους.
Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που όπως έχει φανεί , μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και πλούσια σε φυλλικό οξύ, κάτι που είναι ιδιαιτέρα σημαντικό στην περίοδο της εγκυμοσύνης γιατί συμβάλλει στην πρόληψη ανωμαλιών των εμβρύων.
Τέλος, περιέχουν βιταμίνη Ε και διάφορα μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και σίδηρο, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, μιας και ο σίδηρος βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας, ενώ το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος είναι σημαντικά συστατικά για την καλή κατάσταση των οστών.
Έτσι θα έλεγε κανείς πως τα φουντούκια είναι ένα ιδιαίτερα υγιεινό και γευστικό διάλειμμα ανάμεσα στα γεύματά μας.
Μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά ή ψημένα. Χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία, ενώ το φουντουκέλαιο χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά στην αρωματοθεραπεία, στη φαρμακευτική και στην καλλυντική βιομηχανία.
Προσοχή στην κατανάλωσή τους χρειάζεται από τα άτομα που είναι αλλεργικά στους ξηρούς καρπούς.
Η εταιρία τηρεί πρόγραμμα διαλογής των ψημένων φουντουκιών απο ακατάλληλους για κατανάλωση καρπούς τους είδους αυτού, με αποτέλεσμα να διαθέτει στην αγορά εξαιρετικής ποιότητας ψημένη φουντουκόψιχα Ελληνική και Τουρκίας