Σύκα Εύβοιας
Το σύκο είναι ένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά φρούτά που μας συνοδεύουν πάντα στα μπάνια και τις διακοπές μας. Εκτός από γευστικό όμως, είναι και ωφέλιμο για την υγεία μας.
Αν και στις πιο βόρειες περιοχές, δεν είναι και τόσο... διάσημα, στους Μεσογειακούς λαούς τα σύκα αποτελούν το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, αν και μπορούμε να τα καταναλώσουμε όλη τη χρονιά στην αποξηραμένη τους μορφή.
Τα σύκα- λευκά ή μαύρα- είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C, καθώς και σε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Επίσης είναι ιδιαίτερα θρεπτικά γιατί περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Τα μαύρα σύκα, απλά είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Τα σύκα καταναλώνονται φρέσκα ή αποξηραμένα. Μπορείτε να τα αναμείξετε με μέλι και καρύδια ή να τα προσθέσετε στα κέικ ή στη βρώμη και τα δημητριακά του πρωινού σας.
Όταν είναι φρέσκα μπορείτε να τα προσθέσετε στις σαλάτες σας ή σε διάφορα επιδόρπια και σε φρουτοσαλάτες. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού.
Παρά τα οφέλη τους, μην το παρακάνετε με την κατανάλωσή τους, όσοι έχετε νεφρικά ή γαστρεντερικά προβλήματα ή και άσθμα.
Η εταιρία διαθέτει σύκα λευκά σε συσκευασίες των 5kgr ή σε συσκευασίες των 250γρ και 500γρ. Επίσης διαθέτει σύκα και στην φυσική μορφή τους, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες των 5kg.