Σταφίδα Ξανθιά Εισαγωγής
Η σταφίδα περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και ασβεστίου. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6. Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους είναι απλώνοντάς τες κάτω στο έδαφος και γυρίζοντάς τες κάθε 7 με 10 μέρες για περίπου 3 εβδομάδες. Παρόλα αυτά υπάρχουν και πιο σύγχρονες μέθοδοι για την παραγωγή τους. Η αποξήρανσή τους μπορεί να γίνεται παραδοσιακά με τον ήλιο αλλά και με βύθισή τους στο καυτό νερό ή με αφυδάτωση.