Συνταγή για σπιτικό Γάλα Αμυγδάλου

Συνταγή για σπιτικό Γάλα Αμυγδάλου

Υγιεινό, θρεπτικό και σπιτικό γάλα από αμυγδάλου, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή για διατροφή vegan.

  • 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά
  • 2 κ.σ. μέλι, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαζάκι 500 ml βάζουμε τα αμύγδαλα, 250 ml νερό, το αλάτι και το λεμόνι.
  2. Κλείνουμε καλά, ανακινούμε για να ανακατευτούν τα υλικά και τοποθετουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  3. Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε από το ψυγείο και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι σε ένα μπολ αφού το περνάμε από ένα σουρωτήρι.
  4. Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό τα αμύγδαλα.
  5. Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο νερό, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και χτυπάμε για 2 λεπτά.

 

Image

© 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles

Τα προϊόντα Ακρόδρυα φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα απλό τηλεφώνημα!

Η εγγυημένη ποιότητα, η μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, καθώς και οι ασυναγώνιστες τιμές, είναι αυτά που κάνουν την βιοτεχνία ξηρών καρπών Ακρόδρυα πρώτη σε εμπιστοσύνη και με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο πελατών σε όλη την Ελλάδα.
Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ