Καρυδόψιχα Πεκάν Αμερικής
Το καρύδι πεκάν, άρχισε να καλλιεργείται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ενώ στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται ακόμη συστηματικά .
Οι καρποί του πεκάν μοιάζουν με τους καρπούς της καρυδιάς και μπορούν να καταναλωθούν σαν νωποί αλλά και σαν ξηροί καρποί, ενώ χρησιμοποιούνται και στη μεταποίηση για εξαγωγή ελαίου που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη φαρμακευτική.
Η ψίχα του καρυδιού πεκάν είναι πολύ πλούσια κυρίως στις βιταμίνες Α και Ε, ενώ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και γι’ αυτό θεωρείται πολύ καλός ξηρός καρπός για τη μείωση της χοληστερίνης.