Αμυγδαλόψιχα Ελληνική
Τα αμύγδαλα είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Στην Ελλάδα παράγεται μεγάλη ποσότητα αμυγδάλου σε πάνω από 7 ποικιλίες με εξαιρετική γεύση και ποιότητα. Η Αρκαδία, η Θεσσαλία και η Καβάλα είναι από τις πιο γνωστές περιοχές παράγωγής εξαιρετικής ποιότητας αμυγδάλου. Τα αμύγδαλα, βέβαια εκτός από νόστιμα, αποτελούν έναν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ξηρό καρπό.
Καταρχήν, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και θωρακίζουν το οργανισμό μας από διάφορες λοιμώξεις. Επίσης συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Βέβαια, η κατανάλωσή τους δεν πρέπει να γίνεται σε υπερβολικές ποσότητες, καθώς τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θερμίδες. Σίγουρα όμως είναι ασφαλής για τη σιλουέτα σας μια μικρή ποσότητα 20-30gr αμυγδάλων/ημέρα!!!
Η εταιρία διαθέτει αμυγδαλόψιχα Ελληνική (ποικιλίες Τέξας και Φυρανιά) σε αλατισμένη και ανάλατη μορφή.