Στραγάλι Κροκάν Τουρκίας
Τα στραγάλια κροκάν είναι στραγάλια τα οποία είναι επικαλυμμένα με αλεύρι σίτου ο οποίος τους προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση. Παρόλο που κανείς δεν σερβίρει τα στραγάλια ως κυρίως πιάτο, θα μπορούσαν να καταναλωθούν ως κυρίως γεύμα, βάση της θρεπτικής και διατροφικής τους αξίας. Γενικά τα στραγάλια θεωρούνται υγιεινά γιατί δεν έχουν πολλά λιπαρά βοηθώντας έτσι στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούνται μια καλή διατροφική επιλογή για άτομα που προσέχουν την διατροφή τους λόγω του σακχαρώδη διαβήτη.