Image
Νιφάδες Κριθαριού Ε.Ε.

Νιφάδες Κριθαριού Ε.Ε.

Το κριθάρι είναι ένα σιτηρό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο κυρίως για την παραγωγή μπύρας και για την κτηνοτροφία. Είναι πιθανώς η αρχαιότερη τροφή δημητριακών του ανθρώπου και για χρόνια θεωρούνταν τροφή για δύναμη και ενεργητικότητα.

Το κριθάρι περιέχει άμυλο, σάκχαρα και άλατα  όπως σίδηρο και φωσφόρο. Επίσης, το φύτρο του είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1 και Ε, ενώ οι κόκκοι του περιέχουν πρωτεΐνες.

Ο φλοιός του, από την άλλη, είναι δύσπεπτος, χαμηλός σε λιπαρά αλλά επειδή είναι  εύπεπτος σύνθετος υδατάνθρακας χρησιμοποιείται στο δέσιμο μιας σούπας. Φτιάξτε, λοιπόν σούπες με βραστά λαχανικά και κριθάρι αν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

Το κριθάρι, επίσης περιέχει πολύ λίγη γλουτένη και η γεύση του μοιάζει με εκείνη του καστανού ρυζιού.

Το αλεύρι του κριθαριού, τέλος, χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού και για το δέσιμο στις σούπες ενώ προστίθεται και στα βραστά.

Recommended Post

Image

© 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles

Τα προϊόντα Ακρόδρυα φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα απλό τηλεφώνημα!

Η εγγυημένη ποιότητα, η μεγάλη ποικιλία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, καθώς και οι ασυναγώνιστες τιμές, είναι αυτά που κάνουν την βιοτεχνία ξηρών καρπών Ακρόδρυα πρώτη σε εμπιστοσύνη και με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο πελατών σε όλη την Ελλάδα.
Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ