Νιφάδες Κριθαριού Ε.Ε.
Το κριθάρι είναι ένα σιτηρό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο κυρίως για την παραγωγή μπύρας και για την κτηνοτροφία. Είναι πιθανώς η αρχαιότερη τροφή δημητριακών του ανθρώπου και για χρόνια θεωρούνταν τροφή για δύναμη και ενεργητικότητα.
Το κριθάρι περιέχει άμυλο, σάκχαρα και άλατα όπως σίδηρο και φωσφόρο. Επίσης, το φύτρο του είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β1 και Ε, ενώ οι κόκκοι του περιέχουν πρωτεΐνες.
Ο φλοιός του, από την άλλη, είναι δύσπεπτος, χαμηλός σε λιπαρά αλλά επειδή είναι εύπεπτος σύνθετος υδατάνθρακας χρησιμοποιείται στο δέσιμο μιας σούπας. Φτιάξτε, λοιπόν σούπες με βραστά λαχανικά και κριθάρι αν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση του οργανισμού σας.
Το κριθάρι, επίσης περιέχει πολύ λίγη γλουτένη και η γεύση του μοιάζει με εκείνη του καστανού ρυζιού.
Το αλεύρι του κριθαριού, τέλος, χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού και για το δέσιμο στις σούπες ενώ προστίθεται και στα βραστά.