Παστέλι Μπουκιά Με Ψίχα Ηλιόσπορο
Το παστέλι είναι ένα νηστίσιμο σνακ που γίνεται σε πολλές παραλλαγές πλην της κλασσικής και όλες είναι εξίσου νόστιμες και θρεπτικές για να βρει ο καθένας αυτή που ταιριάζει στις γεύσεις του και στις προτιμήσεις του. Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει ψίχα ηλιόσπορου με σησάμι. Το μείγμα δένει με ζάχαρη και σησαμέλαιο και καβουρδίζεται για να βγάλει τα αρώματα του. Στο τέλος κόβεται σε μπουκιές για να είναι εύκολο στην κατανάλωση και να μπορείτε να το απολαμβάνετε παντού. Αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό για να ξεγελάσεις την πείνα σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Οι ηλιόσποροι μειώνουν τη χοληστερίνη, προστατεύουν την καρδιά, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, και βιταμινών Β3, Β1 και Β6.