Σησάμι Σκούρο Εισαγωγής
Το σησάμι είναι ευρέως γνωστό και χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους ανά τον κόσμο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε η οποία έχει αντιγηραντική δράση, μειώνει την χοληστερίνη και βοηθά στη πρόληψη του διαβήτη και του καταρράκτη. Επίσης το σελήνιο που υπάρχει σε αφθονία μέσα του, του χαρίζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από καρδιοπάθειες. Σε σχέση με το λευκό σουσάμι, έχει περισσότερες φυτικές ίνες λόγω του φλοιού του. Το σουσάμι χρησιμοποιείται στην αρτοσκευασμάτων και γλυκών. Στην Ελλάδα το σουσάμι είναι γνωστό από το κουλούρι Θεσσαλονίκης, τον χαλβά και το παστέλι. Στην Αφρική από την άλλη, πέρα από το ταχίνι τρώνε και τα φύλλα του σουσαμιού, ενώ στην Αμερική το χρησιμοποιούν ως αλοιφή πάνω στο ψωμί.
Η εταιρία διαθέτει σησάμι από Τουρκία.