Καραμελωμένο Κάσιους Με Βανίλια
Είναι γνωστό πως οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πολύτιμα ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο.
Επιπλέον, αποτελούν πολύ καλές πηγές βιταμινών Β και Ε και ωφέλιμων λιπών. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μας χορταίνουν περισσότερο σε σχέση με άλλα επεξεργασμένα σνακ.
Τα κάσιους γενικά, είναι πλούσια σε σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ περιέχουν πρωτεΐνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνης Β6 και Ε, φυλλικό οξύ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, αποτελούν έναν καλό λόγο για να υιοθετήσουμε στην διατροφή μας τον εν λόγω ξηρό καρπό. Συνδυασμένος μάλιστα, με την γλυκιά και αρωματική γεύση της βανίλιας είναι ένας γευστικός και απολαυστικός πειρασμός για μικρούς και μεγάλους, ιδανικός να «γιατρέψει» κάθε τάση «υπογλυκαιμίας».