Στραγάλι Τσιφτές (Διπλοψημμένο) Τουρκίας
Το στραγάλι τσιφτές -όπως συνηθίζεται να λέγεται- το διπλοψημμένο στραγάλι, είναι το απλό αφράτο κίτρινο στραγάλι με τα γνωστά μαύρα στίγματα, που τα αποκτά χάρη στο διπλό ψήσιμο στο οποίο υποβάλλεται. Τα στραγάλια είναι εξαιρετικό σνακ για τα άτομα που προσέχουν την διατροφή τους, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επίσης έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ είναι καλή πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών.
Μπορείτε να τα καταναλώσετε συνδυαστικά με ξερά φρούτα (π.χ. σταφίδες ή σύκα) ή με άλλους ξηρούς καρπούς. Ακόμη, να τα προσθέσετε στο γιαούρτι ή τις σαλάτες λαχανικών, ώστε να γίνουν πιο τραγανές. Επιπλέον, αναμείξτε τα με τα ζυμαρικά σας αυξάνοντας έτσι τη διατροφική τους αξία ή χρησιμοποιήστε τα ως γέμιση σε γλυκά ταψιού αντί ξηρών καρπών (γλιτώνοντας πολλές θερμίδες). Τέλος μπορείτε να τα αλέσετε στο μπλέντερ και να τα προσθέσετε σε σούπες για να χυλώσουν ή σε ζύμες ψωμιού, σε πίτες, σε πίτσες, σε μπισκότα κ.ά. ή ακόμα και στο ταχίνι.
Το διπλοψημένο στραγάλι της εταιρία χωρίζεται όπως και το αφράτο στραγάλι σε διάφορες κατηγορίες σύμφωνα με το μέγεθος του. Η εταιρεία διαθέτει αλατισμένη και ανάλατη μορφη.