Βύσσινο Σερβίας
Το βύσσινο, ως γνωστό είναι ένα είδος κερασιού με όξινη γεύση, αλλά με τις ίδιες σχεδόν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.
Καταρχήν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο επιδρούν θετικά σε άτομα που πάσχουν από αναιμία. Επίσης, έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν, τα καθιστούν εξαιρετικά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ακόμη, θεωρούνται χωνευτικά, ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες. Και το κυριότερο, περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, καλίου και βιταμίνης Α -δεκαπλάσια από ότι στα κεράσια- βοηθώντας έτσι τον οργανισμό μας να εναντιωθεί σε διάφορες λοιμώξεις και να βελτιώσει την όρασή του.
Το βύσσινο μπορείτε να το καταναλώσετε φρέσκο ή αποξηραμένο, αν αντέχετε φυσικά την ξινή του γεύση. Επίσης με το βύσσινο μπορείτε να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού, χυμούς κα να διακοσμήσετε παγωτά, όπως το καϊμάκι και η βανίλια.