Μήλο αποξ. Ταϋλάνδης
Το μήλο είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και ευρύτατα καλλιεργούμενα φρούτα.
Η μεγαλύτερη παραγωγή μηλιάς προέρχεται από την του Βερμίου, ενώ τα πιο νόστιμα θεωρούνται το στάρκιν και τα ντελίτσιους. Το καλύτερο είναι να καταναλώνετε ολόκληρο, μαζί με τη φλούδα του, γιατί εκεί βρίσκονται κυρίως οι φυτικές ίνες. Επίσης καλό είναι να προτιμάτε τα κόκκινα μήλα καθώς είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Το μήλο έχει λίγες θερμίδες και μόνο ίχνη από νάτριο και λίπη, έτσι είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα. Ακόμη περιέχει βιταμίνες C και A και φολικό οξύ, επομένως βοηθά να αποκτήστε υγιή και αστραφτερά δόντια, λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την καταπολέμηση των ιώσεων. Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη του μήλου, το προϊόν αυτό μπορεί να καταναλωθεί και από παιδιά επειδή δεν περιέχει χρωστικές.