Αμυγδαλόψιχα Φιλέ Εισαγωγής
Τα αμύγδαλα είναι ένα πεντανόστιμο σνακ που μας παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την καλή υγεία του. Τα αμύγδαλα περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από κάθε άλλο ξηρό καρπό, αλλά τις λιγότερες θερμίδες. Επίσης, περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες όσες και το μπρόκολο ή το τσάι. Από τα αμύγδαλα μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και σπιτικό γάλα, αρκεί να προσθέσουμε σε αυτά κάποιο γλυκαντικό και λίγο νερό. Βέβαια πιο υγιεινά είναι όταν καταναλώνονται ωμά, καθώς τα ψημένα αμύγδαλα μπορεί να περιέχουν διάφορα ανθυγιεινά λιπαρά. Το αμύγδαλο, σε αυτήν την μορφή -το φιλέ- χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική. Σίγουρα το έχετε γευτεί πάνω σε τούρτες, τάρτες και στα τσουρέκια.