Αμύγδαλόψιχα Λευκή Πούδρα Εισαγωγής
Γενικά οι ξηροί καρποί είναι πραγματικά μια πολύ καλή διατροφική επιλογή, όταν καταναλώνονται με μέτρο. Κυρίαρχη θέση ανάμεσά τους έχει το αμύγδαλο. Το αμύγδαλο περιέχει μια πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων για τον οργανισμό μας. Καταρχήν περιέχει βιταμίνη Ε, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, μαγνήσιο και κάλιο τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της υπέρτασης και πρωτεΐνες. Ακόμη περιέχει φυτικές ίνες και ασβέστιο, το οποίο είναι σύμμαχος στη δημιουργία υγιών και γερών οστών. Αυτό είναι σημαντικό κυρίως σε περιόδους νηστείας όπου τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν καταναλώνονται.
Η κατανάλωσή του μπορεί να γίνει σε ωμή ή ψημένη μορφή. Επίσης από το αμύγδαλο παράγεται το αμυγδαλέλαιο, το γάλα αμυγδάλου, το αλεύρι και το βούτυρο αμυγδάλου.
Το συγκεκριμένο προϊόν -η πούδρα αμυγδάλου- χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή γλυκών και αλμυρών γεύσεων στην κουζίνα.