Ζάχαρη Καστανή Εισαγωγής
Η καστανή ζάχαρη είναι η λευκή ζάχαρη στην οποία έχει προστεθεί μελάσα. Η καστανή ζάχαρη, βέβαια δεν μπορεί να θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή, απλά υπερτερεί σε γεύση, είναι πιο μαλακή από την λευκή και συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο στο μαγείρεμα. Από θρεπτικής άποψης, λόγω της μελάσας περιέχει σίδηρο, ενώ είναι πλούσια σε χαλκό, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ταυτόχρονα, είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου.
Από την άλλη, η καστανή ζάχαρη δεν έχει στην ουσία καμία θερμιδική διαφορά από την λευκή. Αν λοιπόν διαλέξετε την καστανή ζάχαρη για τα γλυκά ή τα ροφήματα σας, στην ουσία δεν κερδίζετε τίποτα σε θερμίδες.
Οπότε αν θέλετε να προσέξετε την υγεία και το βάρος σας, είναι χρήσιμο να μειώσετε την κατανάλωση της ζάχαρης, οποιουδήποτε χρώμα και αν έχει